Exella - photoetchingFrequently asked questions about chemical machiningSite Map
Exella - gravura chimica, fotogravura, fotodecupaj, photoetching, photo etching, fotoincisione, fototranciatura, piese ochelari, piese electronica, fuel cells, chemical machining

Intrebari frecvente despre gravura chimica si fotodecupaj in metaledate tehnice gravuradatasheets
procesul de fotogravura Ce este "fotogravura chimica"?
Piese pentru ochelari in fotogravura Fotogravura chimica sau fotodecupajul este un sistem modern de taiere si gravare de precizie a placilor metalice, chiar si foarte subtiri, ce inlocuieste in mod profitabil metodele traditionale de decupaj si gravare. Designul piesei de fabricat este elaborat la calculator si dupa aceea "fotografat" pe placuta de metal. Printr-un sofisticat proces de baie in acid se indeparteaza contururile, traforandu-se si decupandu-se placa chiar si pe mai multe nivele.
photo-etching applications Ce tipuri de piese pot face?
Bijuterie gravata chimic
Parti componente pentru ochelari din metal si ornamente pentru ochelari din plastic, piese pentru electronica si micromecanica, piese pentru fuel cells, serii speciale de obiecte pretioase, piese componente pentru stilouri si ceasuri, detalii pentru modelism feroviar si automobilistic, obiecte de arta moderna, accesorii vestimentare, bijuterii, placute, etc…
Engraving finishingCe tip de finisaj pot obtine?

In mod normal piesele sunt livrate in "placi", cu suprafetele netede, cu aspect lustruit si cu doua atacuri (cleme) usor de indepartat. Aliajele de cupru pot fi cu usurinta cositorite sau argintate, lustruite cu roti abrazive specifice, sau cu sisteme pe baza de vibratii sau de extrudare.
Materialele EXELLA sunt testate sa accepte cele mai frecvente tratamente galvanice (cu cupru, nichel, argint, aur, rodiu, etc). Cupru-beriliul poate fi supus la diferite tratamente termice, pentru a obtine proprietati elastice si de duritate deosebite (peste 400 Vickers).
Este disponibil deasemenea otel inoxidabil cu suprafata lucioasa (ba).
Materials for photo-etching Ce materiale pot folosi?
Piese pentru modelism realizate prin gravare chimica
Alama, bronz si bronzuri speciale, alpaca, cupru-beriliu, aluminiu, otel normal si special, si otel inoxidabil (inox). Placile au dimensiuni incepand de la 100 x 300 mm pana la 400 x 1000 mm si grosimi incepand de la 0,03 pana la 1,20 mm.
Fisiere pentru gravare chimica Ce este necesar pentru realizarea pieselor?
O mostra sau un simplu desen pe hartie, sau in unul din urmatoarele formate digitale: dwg, dxf (AutoCAD sau alte software-uri ce folosesc acest format), 3dm (Rhinoceros), stl, igs, cdr (Coreldraw), ai (Illustrator), pdf, fh11, tiff, bmp, tga, eps si altele. Si o fotografie poate fi suficienta, daca este insotita de principalele dimensiuni.
Fise tehnice si informative sunt disponibile in sectiunea datasheets.
Molds costs Machetele sunt scumpe?
Piese electrice realizate prin gravare chimica
Aceasta metoda de lucru nu necesita machete traditionale. Placile sunt mascate inainte de gravarea in acid printr-un procedeu digital de inalta definitie (xmos).
La demararea productiei pentru fiecare articol, si doar o singura data la inceput, este necesara achitarea unui cost de pregatire a fisierului (digital artwork processing) de cateva zeci de euro, in functie de complexitatea desenului.
Minimum quantities for photo-engraving orders Ce cantitate minima pot comanda?
Se pot comanda si doar 10 placute (sau numarul de piese incluse in acestea), iar preturile nu depind de cantitate. Expedierea se face prin curierat rapid.
Pagina Gravura Chimica
Materiale pentru gravura chimica
Indicatii desen fotogravura chimica
Exella fotogravura chimica si fotodecupaj
Contact Exella Europe